🍀 Mai multe familii, cele mai multe de români, riscă să meargă la închisoare pentru că au refuzat să părăsească locuințele închiriate

O companie de administrare a unor proprietăți confiscate, solicită trimiterea la închisoare a 19 adulți, deoarece aceștia refuză să părăsească casele închiriate în nordul Dublinului.

Într-un dosar care urmează să fie prezentat marți în Înalta Curte, Pepper Finance va spune că cele 12 familii nu au dreptul legal să rămână în casele de pe 31 Richmond Avenue, Fairview și 21 Little Mary Street, Dublin 7. Vor spune că locatarii refuză să accepte o hotărâre judecătorească anterioară de a elibera proprietățile.

Pepper Finance, „solicită ordine de sechestru și de privare de libertate” a chiriașilor descriși în documentele legale drept „persoane necunoscute”.

Familiile cu venituri mici, care locuiesc în aceste case de peste 16 ani, spun că nu au fost la curent cu procedurile legale până la sfârșitul anului trecut și că nu au unde să meargă. Cele mai multe familii sunt din România și nu prea vorbesc limba engleză.

Familiile spun că au continuat să plătească chirie proprietarului lor original, omul de afaceri Jerry Beades, și nu au fost la curent de procedurile legale complicate legate de aceste proprietăți timp de mai bine de un deceniu.

Domnul Beades, care rămâne titularul ipotecii, menține ca proprietar dreptul legal de a încasa chiria. El spune că niciunul dintre creditorii ipotecari nu l-a rugat să ofere detalii cu privire la chiriașii din ambele proprietăți din 2008.

„Nu cred că au vreun interes să aibă grijă de chiriași”, a spus el. „Îi vor doar afară”.

Vasile Circu, care locuiește într-un apartament cu trei dormitoare la Richmond Avenue împreună cu soția sa și cele două fiice, spune că se află într-o „situație foarte proastă”. Ei ocupă unul din cele șapte apartamente din acea casa mare, dărăpănată.

„Problemele au început anul acesta pe 14 ianuarie. Au venit aproximativ șase persoane și au spus că trebuie să părăsim casa. Au spus doar că trebuie să ieșim din casă. Sun la Garda pentru că nu au vrut să ne spună cine sunt. Garda a venit și apoi a plecat. În februarie . . . același lucru se întâmplă din nou. ”

Domnul Beades, care a asigurat o ipotecă pentru proprietăți în 2003, a primit ordin să predea proprietățile în iunie 2008 către Irish Intercontinental Bank.

În urma unor apeluri îndelungate, în mare parte nereușite, proprietățile domnului Beades au fost acordate către KBC în iulie 2018 și ulterior Beltany Properties în octombrie 2019 și apoi lui Pepper în iulie anul trecut.

Vasile Circu, care lucrează în construcții, a arătat o scrisoare adresată „ocupanților” casei, fără nume sau numărul apartamentelor, datată pe 7 decembrie, de la firma de avocatură Maples Group, care acționează pentru Pepper.

Referindu-se la cazu, „Pepper Finance Corporation DAC versus “persoane necunoscute” care ocupă proprietatea cunoscută sub numele de 31 Richmond Avenue”, se spune: „Ne referim la. . . cererea clientului nostru de scutire preventivă și deținerea proprietății care a ajuns în fața instanței la 25 noiembrie 2020. Observăm că nu ați participat și nu ați venit în curte.”

Dl. Circu spune că nu știa despre caz atunci, sau în octombrie, când cazul era și în fața instanțelor.

În urma incidentului de la casă din ianuarie, el și vecinii săi s-au prezentat în instanță pe 19 februarie cu o echipă juridică care acționa pro bono. Cererea lui Pepper pentru trimiterea lor în judecată a fost amânată pentru a permite avocatului chiriașilor, Eoghan O’Reilly, să adune dovezi.

El susține că chiriașilor li s-au transmis în mod incorect ordinele, deoarece nu li s-au adresat personal și că închirierea lor este făcută legal.

Dl Circu a spus că a încercat să caute altundeva unde să locuiască, dar a fost imposibil din cauza pandemiei. „Nu există de muncă, deci nu există bani pentru a căuta altă chirie. Prețurile sunt incredibile”, a spus el.

Întrebat ce soluție ar dori el și vecinii săi, el spune că ar dori să rămână și să plătească chirie lui Pepper sau unui alt proprietar. El spune că este „foarte confuz și foarte îngrijorat” și că „este o situație foarte proastă când ai și copii”.

Pepper și Maples Group au refuzat să ofere un comentariu în acest caz, deoarece problema se află în fața instanțelor.

🍀 Planul de vaccinare revizuit de HSE:  persoanele în vârstă vor fi vaccinate primele

Planul revizuit de vaccinare împotriva coronavirusului va continua mai întâi cu persoanele în vârstă și orice vaccin disponibil va fi utilizat pentru a ține ritmul în următoarele două luni.

În urma discuțiilor între oficialii din domeniul sănătății și miniștri din ultimele zile, este de așteptat ca aceeași abordare să se aplice celor sub 50 de ani ca și celor de peste 50 de ani – ceea ce înseamnă că unor persoane de 40 de ani li s-ar putea oferi vaccinurile Johnson & Johnson sau AstraZeneca.

Planul revizuit a fost luat în considerare de săptămâna trecută când Comitetul consultativ național pentru imunizare (Niac) a informat că vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson nu ar trebui administrate celor sub 50 de ani, acolo unde este posibil.

Cu toate acestea, oficialii cred că oferirea celor două vaccinuri persoanelor cu vârsta sub 50 de ani nu ar contraveni recomandărilor NIAC, care spun că utilizarea nu ar trebui restricționată dacă nu este disponibilă nicio altă opțiune.

Executivul Serviciului de Sănătate a trimis ieri Guvernului recomandări cu privire la planul revizuit înainte de ședința de cabinet de astăzi, la care se așteaptă miniștrii să discute planul de vaccinare.

În prezent, persoanele în vârstă de peste 60 de ani sunt vaccinate, cei de peste 50 de ani fiind invitați să se înscrie pe platforma de vaccinare începând de astăzi. Nu este de așteptat ca cei din grupa de vârstă următoare 40-49 să ajungă la rând mai devreme de câteva săptămâni.

🍀 Temperaturi sub medie și vreme urâtă pentru toată săptămâna

Se așteaptă ca săptămâna aceasta să aducă temperaturi sub medie și vreme nesigură, potrivit Met Éireann.

Temperaturile maxime pe timpul zilei vor fi între 8 și 12 grade, iar pe timpul nopților se poate înregistra îngheț.


🍀 Donnelly solicită aprobarea prețului minim pentru alcool

Ministrul Sănătății va solicita astăzi aprobarea Guvernului pentru a introduce cât mai curând un preț unitar minim pentru produsele alcoolice.

Stephen Donnelly speră să facă acest lucru prin începerea secțiunii 11 din Legea privind alcoolul din sănătatea publică din 2018.

Se așteaptă ca propunerea către Cabinet să afirme că această modificare a prețurilor ar reduce daunele cauzate sănătății oamenilor prin prevenirea vânzării de alcool la prețuri foarte mici.

Cifrele Comisiei pentru venituri arată că nivelul consumului de alcool a fost de 10,07 litri de persoană în 2020, reprezentând doar o scădere de 6,6% față de 2019, în ciuda închiderii puburilor anul trecut.

Consumul de alcool a rămas la aproximativ 11 litri de persoană din 2015. Unsprezece litri de alcool pur este echivalentul a 116 sticle de vin sau 445 de litri de bere per adult în fiecare an.

În ciuda îngrijorărilor ridicate de comercianții cu amănuntul, guvernul este probabil să aprobe modificările, fără ca un regim similar să fie introdus în Irlanda de Nord.

Legea privind sănătatea publică stabilește un preț minim pe gram de alcool de 10c.

🍀 A apărut un videoclip șocant cu o femeie împinsă pe șinele de tren la o stație aglomeată din Dublin.

Garda a confirmat că investighează incidentul care a determinat un val de apeluri pe rețelele de socializare pentru a face mai mult și a preveni astfel de acte fără minte.

Imagini grave, arată o femeie care aleargă să urce în trenul care era pe peron, în timp ce o grămadă de tineri încearcă să-i țină cale, cu unul dintre ei aruncându-se spre ea.
Se ferește, dar o altă femeie din spatele ei nu este atât de norocoasă.

Același tânăr, îmbrăcat într-o jachetă roșie, se aruncă cu imprudență spre a doua femeie aproape de trenul din stație. Ea reușește să-și mențină echilibrul inițial, dar apoi un alt tânăr își folosește roata de bicicletă pentru a o lovi pe femeie la picioare, ducând la dezechilibrarea ei și căderea de pe peron sub tren.

Acțiunile tinerilor infractori au fost surprinse de o cameră la stația Howth Dart din Donaghmede, nordul Dublinului, pe 1 aprilie.

De îndată ce femeia a căzut între peron și sub trenul Dart, tânărul pare vizibil șocat de ce s-a întâmplat, cu băiatul în roșu punându-și mâinile în cap. Cu toate acestea, în ciuda faptului că a părut inițial îngrijorat acesta a plecat mai departe.

Din fericire, un agent de pază și alți pasageri au ajutat-o ​​pe femeie să iasă de sub tren și au alertat conductorul să nu pornească trenul. Garda este acum în căutarea tinerilor responsabili.

„Garda” investighează un incident de atac care a avut loc în stația de dart Howth Junction la 1 aprilie 2021, la aproximativ 21:00, a confirmat un purtător de cuvânt al Garda.

‘O femeie a căzut de pe peronul trenului în timpul incidentului și a suferit răni. O anchetă este în curs de desfășurare cu privire la această chestiune. Nu s-au făcut arestări în acest moment. ‘

🍀 Condițiile de călătorie între Irlanda și România 

Călătoria din România în Irlanda

Toți pasagerii care sosesc în Irlanda, indiferent din ce țară vin inclusiv România, vor trebui să prezinte un test Covid-19 negativ făcut înainte de sosire. Măsura a intrat în vigoare de la data de 16 ianuarie.

Testul negativ de tip PCR trebuie făcut în termen de maxim 72 de ore înainte de sosirea în Irlanda.

Cei care sosesc din România în Irlanda, trebuie să-și restricționeze circulația timp de 14 zile chiar dacă au prezentat un test negativ la sosire. Cu toate acestea, perioada de restricționare poate fi redusă dacă persoana face dovada unui rezultat negativ la un test efectuat la cel puțin cinci zile după sosirea în Irlanda.

Exista scutiri de la cerința de a prezenta un test negativ la intrare pentru anumite grupuri, precum lucrătorii din transportul internațional și membrii Garda care sunt în timpul unei misiuni sau își exercită anumite atribuții de serviciu.

Călătoria din Irlanda în România

Potrivit Hotărârii Nr. 15 din 5.03.2021 a CNSU, Irlanda NU este inclusă pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, pentru persoanele care sosesc în România din Irlanda NU este necesară prezentarea unui document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și NU se aplică măsura carantinei.

ATENȚIE: În cazul în care călătoria presupune tranzit printr-o țară care se regăsește pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat va fi solicitat un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

De asemenea, în cazul în care vă deplasați terestru spre România trebuie ținut cont de prevederile specifice fiecărui teritoriu/zonă de tranzit.

Vă rugăm să vă informați asupra condițiilor valabile la momentul călătoriei dvs, întrucât Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat este actualizată periodic.

Sursa: MAE.ro