Garda Fast Food Irlanda

🍀 NPHET se va întâlni astăzi să discute sfaturile privind redeschiderea din iulie

Echipa Națională de Urgență a Sănătății Publice urmează să se întâlnească astăzi pentru a discuta sfaturile care le va da Guvernului cu privire la eliminarea sau nu a restricțiilor Covid-19 începând cu 5 iulie.

Reuniunea înseamnă că Guvernul Irlandei ar putea lua marți o decizie cu privire la această chestiune. Taoiseach Micheál Martin se înțelege că a vorbit cu medicul șef dr. Tony Holohan mai devreme ieri, înainte de întâlnirea de astăzi a NPHET.

Se crede că Taoiseach a discutat telefonic cu Tánaiste Leo Varadkar și cu liderul partidului Green Party, Eamon Ryan.

Anterior, dl Martin a confirmat că cabinetul se va întruni mai devreme decât se aștepta săptămâna aceasta pentru a decide dacă va reduce restricțiile, inclusiv cele privind ospitalitatea interioară.

Vorbind la RTÉ, el a spus că nu este în măsură să dea o dată și că nu va specula cu privire la decizia care ar putea fi adoptată.

Domnul Martin a spus că înțelege “cât de greu și de devastator a fost anul pentru sectorul ospitalității, conștientizăm acest lucru, îl înțelegem. Și înțelegem, de asemenea, nevoia de a anunța din timp”.

Asociația Restaurantelor din Irlanda a cerut guvernului să ia o decizie, până marți, cu privire la posibilitatea de a relua serviciul mesei la interior din 5 iulie.

În ultimele zile, s-au sugerat că mesele la interior și divertismentul ar putea fi întârziate din cauza variantei Delta a Covid-19 – lucru care a determinat sectorul hotelier să solicite o decizie rapidă.

Asociația susține că puternicul comitet Covid-19 al Guvernului trebuie să se întrunească în această seară pentru a decide asupra abordării sale, iar Cabinetul trebuie să-l aprobe marți.

Miniștrii sunt, de asemenea, așteptați să primească cele mai recente sfaturi privind vaccinul de la Comitetul Național de Imunizare (NIAC) cu privire la ce vaccinuri pot fi puse la dispoziția tinerilor.

Domeniile cheie de concentrare vor fi dacă persoanele mai tinere pot primi în viitor vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson (Janssen) și dacă persoanele în vârstă de 60 de ani pot primi un al doilea vaccin diferit de primul vaccin pe care l-au primit.

🍀 Prețurile locuințelor cresc cu 13% la nivel național 

Prețurile cerute pentru locuințe au crescut la nivel național cu 13% în al doilea trimestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit a două rapoarte separate ale site-urilor imobiliare Daft.ie și Myhome.ie.

Ambele studii au constatat, de asemenea, că prețurile au crescut cu o rată mult mai rapidă în afara Dublinului decât în ​​capitală.

Conform raportului Daft.ie, prețurile cerute au crescut cu 18% în Munster, 16,1% în Leinster și 15% în Connacht / Ulster, comparativ cu perioada aprilie-iunie din 2020.

Cu toate acestea, în Dublin, prețurile au fost cu 8,4% mai mari în aceeași perioadă.

În comparație, raportul MyHome.ie a constatat că prețurile cerute în capitală au crescut cu 10,6% față de anul trecut, în timp ce în afara Dublinului au sărit cu 13,6%. Cele două rapoarte arată, de asemenea, creșteri substanțiale ale prețurilor cerute între primul și al doilea trimestru al anului. MyHome.ie a constatat că prețurile cerute la nivel național au crescut cu 6,7%, în Dublin, cu 4% și în afara Dublinului, cu 7,4% între primele trei luni ale anului 2021 și următoarele trei.

Înseamnă că la nivel național, prețul pentru o locuință medie este acum de 303.000 euro, 412.000 euro în Dublin și 254.000 euro în afara Dublinului, potrivit MyHome.ie.

Dar, în timp ce prețurile cerute cresc, oferta de locuințe a rămas limitată.

Potrivit Daft.ie, numărul total de proprietăți disponibile pentru cumpărare la 1 iunie a fost cu puțin peste 12.300. Aceasta a crescut ușor față de cele 11.900 înregistrate în martie, dar rămâne una dintre cele mai scăzute cifre înregistrate de când a început publicarea proprietăților de vânzare online.

În general, disponibilitatea totală a caselor de vânzare la nivel național la începutul lunii iunie a fost cu o treime mai mică decât aceeași dată cu un an mai devreme și doar jumătate față de iunie 2019.

“Oferta foarte slabă continuă să afecteze piața imobiliară din Irlanda”, a declarat Ronan Lyons, autor al raportului Daft.ie House Price Report și economist la Trinity College Dublin.

„Spre deosebire de o mare parte din ultimul deceniu, când centrele urbane au condus la inflația prețurilor locuințelor, piața imobiliară Covid-19 a cunoscut o tendință opusă. Inflația este mai puțin severă în Dublin decât în ​​alte zone și, în afara Dublinului, mai puțin severă în orașe decât în ​​restul țării.”

Economist-șef și autor al raportului MyHome.ie, Conall MacCoille, se așteaptă acum că inflația prețului locuințelor în acest an să ajungă la 8% la nivel național.

“Timpul mediu de vânzare convenit a revenit la un nivel record de 3,8 luni, indicând că orice stoc disponibil este achiziționat din ce în ce mai repede”, a spus el. “Încă o dată tranzacțiile sunt acum soluționate peste prețurile cerute.”

“În timp ce cererea a rămas robustă, reflectând faptul că pierderile de locuri de muncă legate de pandemie au fost concentrate în rândul grupurilor de vârstă mai tinere și al lucrătorilor cu salarii mai mici, creșterile de preț reflectă în primul rând lipsa ofertei de locuințe”.

Dl MacCoille a adăugat că vestea conform căreia inflația a revenit la nivelurile de două cifre va „pune și mai multă presiune asupra Guvernului pentru a aborda criza imobiliară”.

El a adăugat însă că nu există răspunsuri ușoare, deoarece problemele sunt cauzate de costurile de construcție ridicate din punct de vedere structural ale Irlandei și de lipsa capacității sectorului construcțiilor.

🍀 Săptămâna caldă cu temperaturi de până la 25 de grade

Irlanda urmează să aibă parte de o vreme mediteraneană, săptămâna aceasta, cu prognoze ce anunță temperaturi ridicate de până la 25 de grade.

Irish Examiner scrie că condiții de vreme caldă și însorite sunt prognozate la nivel național până vineri.

Temperaturile vor atinge maxime de 22 de grade astăzi, cu soare și vreme uscată prevăzute pentru majoritatea țării. Va fi cam la fel marți, cu temperaturi puțin mai ridicate care ajung până la 23 de grade.

Miercuri este prognozată o vreme mai caldă, uscată și însorită, deși s-ar putea să apară câteva averse ușoare în timpul zilei în partea de sud-vest. Cu toate acestea temperaturile, ar putea ajunge până la 24 de grade.

Joi Met Éireann prezice din nou vreme frumoasă, caldă și însorită, cu maxime de până la 25 de grade.

Din păcate, vineri, în timp ce ziua va începe cald și cu soare, cu temperaturi ridicate de până la 25 de grade, se înnora din sud-vest în timpul după-amiezii, cu ploi care se extind în toată țara seara și peste noapte.


🍀 Apple solicită extinderea de planificare pentru centrul de date din Athenry

Gigantul tehnologic Apple a depus o nouă cerere către Consiliul Co. Galway pentru a solicita o prelungire de cinci ani a permisului de planificare care i-a fost acordat pentru prima dată în 2016 pentru a dezvolta un centru de date în Athenry.

Permisiunea de planificare pentru centru urmează să expire în septembrie.

În 2018, compania a decis să nu continue planurile sale de a construi un centru de 850 milioane euro pe terenul pe care îl deține în Derrydonnell. La acea vreme, acesta a declarat că procesul de aprobare a planificării i-a obligat să facă alte planuri.

Potrivit site-ului de planificare al Consiliului Co. Galway, o decizie în acest sens urmează să aibă loc pe 8 august.

Se înțelege că aplicația făcută de Apple pentru o extindere a cererii de planificare existente are drept scop să îi ofere mai mult timp pentru a identifica un cumpărător pentru site.

Dezvoltarea a fost pusă la vânzare în ultimii doi ani, pe un site web datahubwest.com care face publicitate la ceea ce este oferit.

„Este intenția solicitantului de a sprijini furnizarea lucrărilor consimțite identificând părțile interesate pentru a dezvolta proiectul și care pot continua lucrările consimțite în termenele relevante”, se precizează în cererea de prelungire a autorizației de planificare.

“Se intenționează ca activitățile de construcție să înceapă cât mai curând posibil după identificarea unui dezvoltator adecvat pentru a pune în aplicare permisiunea”, se mai precizează.

🍀 Presupusul hoț a fost ridicat de Garda după ce s-a oprit să mănânce

Un presupus spărgător a fost prins de Garda în Laois după ce persoana în cauză s-a oprit într-un alt local de tip fast food pentru a mânca, a declarat forța de poliție irlandeză.

Ofițerii din Portlaoise au arestat o persoană sâmbătă în urma unei spargeri într-un local similar mai devreme în aceiași seară. Garda a spus că „hoțul” a fost prins de ofițeri după ce s-au oprit la un restaurant de fast-food pentru o gustare rapidă.

Un purtător de cuvânt al Garda a declarat sâmbătă într-o postare pe rețelele de socializare: ‘Portlaoise Garda investighează o spargere într-un sediu al unei afaceri. Hoțul a fost prins când suspectul a mers să mănânce la un fast food.

‘Toate bunurile au fost recuperate. O persoană a fost arestată și acum a fost acuzată de efracție, pagube penale și manipulare de bunuri furate. ”

🍀 Condițiile de călătorie între Irlanda și România 

Călătoria din România în Irlanda

Toți pasagerii care sosesc în Irlanda, indiferent din ce țară vin inclusiv România, vor trebui să prezinte un test Covid-19 negativ făcut înainte de sosire. Măsura a intrat în vigoare de la data de 16 ianuarie.

Testul negativ de tip PCR trebuie făcut în termen de maxim 72 de ore înainte de sosirea în Irlanda.

Cei care sosesc din România în Irlanda, trebuie să-și restricționeze circulația timp de 14 zile chiar dacă au prezentat un test negativ la sosire. Cu toate acestea, perioada de restricționare poate fi redusă dacă persoana face dovada unui rezultat negativ la un test efectuat la cel puțin cinci zile după sosirea în Irlanda.

Exista scutiri de la cerința de a prezenta un test negativ la intrare pentru anumite grupuri, precum lucrătorii din transportul internațional și membrii Garda care sunt în timpul unei misiuni sau își exercită anumite atribuții de serviciu.

Călătoria din Irlanda în România

Potrivit Hotărârii Nr. 15 din 5.03.2021 a CNSU, Irlanda NU este inclusă pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, pentru persoanele care sosesc în România din Irlanda NU este necesară prezentarea unui document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și NU se aplică măsura carantinei.

ATENȚIE: În cazul în care călătoria presupune tranzit printr-o țară care se regăsește pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat va fi solicitat un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

De asemenea, în cazul în care vă deplasați terestru spre România trebuie ținut cont de prevederile specifice fiecărui teritoriu/zonă de tranzit.

Vă rugăm să vă informați asupra condițiilor valabile la momentul călătoriei dvs, întrucât Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat este actualizată periodic.

Sursa: MAE.ro