🍀 Garda a dat amenzi pentru 150 de petreceri în casă și a amendat 280 de pasageri aerieni neesențiali

Peste 150 de amenzi au fost emise de Garda persoanelor găsite că au organizat sau au participat la petreceri în weekend, încălcând restricțiile, până la 30 de persoane fiind găsite la unele petreceri.

Punctele de control Garda din întreaga țară au dus la amenzi la peste 2.100 de persoane pentru călătorii neesențiale, potrivit ultimelor cifre publicate luni.

Între joi și duminică Garda a emis peste 280 de amenzi de 100 EURO persoanelor de pe aeroportul din Dublin care părăseau țara în scopuri neesențiale. De luni, aceeași infracțiune aduce la o amendă de 500 EURO.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Garda a declarat că au fost emise mai multe amenzi unui număr de persoane care participau la petreceri organizate în case private, încălcând astfel restricțiile de nivelul 5. Cine organizează o petrecere în casă poate fi amendat cu 500 de euro, iar cei care participă la o petrecere primește o amendă de 150 de euro.

Amenzile au fost emise de Garda la petreceri organizate în Dublin, Sligo, Galway, Kildare, Kilkenny, Westmeath, Limerick, Cork și Tipperary.

“Acestea au inclus câteva cu grupuri mari de până la 30 de persoane la fiecare petrecere”, a spus purtătorul de cuvânt al Garda.

„An Garda Síochána continuă să implementeze puncte de control statice și mobile pentru a verifica respectarea restricțiilor de călătorie. Toată lumea este rugată să rămână acasă, cu excepția cazului în care aveți o scuză rezonabilă pentru călătorie ”, a spus el.

„An Garda Síochána continuă să verifice călătoriile internaționale la aeroporturi și porturi. Aceasta include verificări în jurul aeroporturilor, a porturilor și în interiorul lor în zonele de plecare ”, a spus el.

Începând cu 9 ianuarie, Garda a identificat peste 300 de persoane care au ajuns în Irlanda fără un test PCR Covid-19 negativ, așa cum este necesar. Duminică, patru persoane au ajuns în Irlanda fără un test PCR valabil, iar Garda a început să pregătească dosare DPP pentru fiecare dintre ele.

“În ultimele zile, An Garda Síochána a asistat, de asemenea, la încălcarea reglementărilor în domeniul sănătății de către puburi, restaurante, magazine, saloane de coafură și de înfrumusețare, precum și alte sedii ale unor afaceri”, a spus purtătorul de cuvânt al Garda.

În fiecare caz, dosarele vor fi trimise către DPP, a spus el.

🍀 Leaving Cert – Notele la examenele fizice mai bune decât cele calculate

Mai mult de jumătate dintre studenții care au susținut examenele amânate de anul trecut pentru Certificatului de Absolvire (Leaving Cert) vor primi afla că au note îmbunătățite atunci când își vor primi rezultatele astăzi.

În lunile noiembrie și decembrie anul trecut, 2.155 candidați au susținut examenele în persoane cu 1.136 dintre ei primind note care sunt mai mari decât nota calculată estimativ la una sau mai multe dintre discipline.

Studenții care au participat la examene au susținut în medie examene la două materii.

Pentru acei elevi care primiseră deja note calculate, 39% din notele care vor fi anunțate astăzi sunt mai mari decât nota calculată estimativ; 28% sunt la fel, iar 34% sunt mai mici.

Orice rezultat primit astăzi care este mai mare înlocuiește automat nota inferioară calculată. Elevii care au primit o notă mai mare în cadrul procesului de note calculate nu vor pierde acel rezultat mai bun.

Toți studenții care au primit note calculate estimativ anul trecut au primit opțiunea de a susține, de asemenea, examenele. În timp ce s-au înregistrat inițial 2.600, numărul celor care s-au prezentat la examene a fost semnificativ mai mic, adică doar 2.155.

Comisia de Examinări de Stat a trimis rezultatele Biroului Central de Aplicații (CAO). Orice student care are acum dreptul la o preferință mai mare în aplicația CAO de anul trecut, va primi un loc amânat pentru anul universitar următor. Rezultatele vor fi disponibile online de la prânz.


🍀 Un grup infracțional irlandez ar fi implicat în vânzarea de documente de călătorie false COVID-19

Europol a emis luni un avertisment cu privire la infractorii care vând certificate false de testare COVID-19 care sunt folosite pentru călătorii pe fondul restricțiilor internaționale în vigoare.

Agenția europeană de poliție a declarat că un grup infracțional irlandez, din sudul Irlandei, ar fi folosit o aplicație care permite falsificarea rezultatelor testului COVID-19, care pot fi apoi vândute celor care doresc să călătorească.

Într-o declarație a Europol se spune: „Au apărut mai multe cazuri de certificate frauduloase de testare COVID-19 vândute călătorilor. ‘Ultimul caz de certificate de testare false a fost raportat pe Aeroportul Luton din Marea Britanie când un bărbat a fost arestat încercând să vândă certificate false ale unui test COVID-19.

„Rapoartele anterioare includeau arestarea unui grup de falsificatori pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, care vindea pasagerilor rezultate negative ale testelor. Suma percepută pentru documentele false de testare varia între 150 și 300 de euro.

🍀 Microsoft face angajări în Dublin

Noile locuri de muncă va ridica numărul total al angajaților din Dublin la peste 2.800.

Microsoft va adăuga încă 200 de locuri de muncă la centrul său din Dublin, pe măsură ce gigantul tehnologic spune că își extinde echipa de vânzări digitale. Noii angajați vor aduce la peste 2.800 numărul de persoane care lucrează pentru Microsoft în campusul său din Leopardstown și la centrul de date irlandez.

Compania intenționează să ocupe posturile până în luna mai, Microsoft angajați reprezentanți de vânzări, specialiști tehnici în vânzări, arhitecți în soluții cloud, directori de conturi și manageri de vânzări. Centrul de vânzări digitale EMEA are în prezent peste 1.000 de angajați, crescând de la 500 cât avea inițial când a fost înființat în 2017.

Locurile de muncă vin în sprijinul clienților din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, iar Microsoft caută candidați care vorbesc fluent limbi precum engleza, franceza, germana, olandeză, suedeză, norvegiană, italiană și spaniolă.

Lisa Dillon, vicepreședintele Microsoft al vânzărilor digitale EMEA, a declarat că extinderea este necesară pentru a satisface nevoile clienților. „Echipa de vânzări digitale EMEA utilizează tehnologiile Microsoft, inclusiv AI și învățarea automată, și le îmbunătățește cu capacități de vânzare digitală pentru a transforma angajamentul nostru cu clienții. Acest lucru ne permite să îndeplinim și să depășim nevoile clienților și partenerilor noștri, angajându-i la momentul potrivit în călătoria lor digitală pentru a contribui la succesul afacerii lor. ”

🍀 Garda încearcă să calmeze conflictele dintre curierii care livrează mâncare și tinerii din nordul Dublinului 

Garda a lansat mai multe patrule în nordul orașului Dublin, în urma tensiunilor dintre curierii care livrează produse alimentare și tinerii din zonă. Există, de asemenea, planuri de creștere a programelor comunitare pentru tinerii din zonă, în speranța de a preveni violențele viitoare, au declarat unele surse.

Garda a declarat că este conștientă de animozitatea crescută dintre curierii Deliveroo și tineri în urma mai multor incidente violente din ultimele luni.

„Principalul nostru răspuns în acest moment este prin relațiile cu comunitatea. Vrem să ne ocupăm de acest fenomen în acest mod, mai degrabă decât să provocăm răzbunări și alte consecințe violente”, a declarat o sursă.

Au existat mai multe incidente violente în centrul orașului și în nord-est în ultimele 12 luni, dintre care unele au început ca atacarea și jefuirea curierilor Deliveroo, care livrează de obicei pe biciclete, mâncare din restaurantele de tip fast-food din oraș.

Vineri, peste o sută de tineri s-au adunat pe biciclete și au mers prin centrul orașului. Unii dintre tineri au spus că vor să găsească și să confrunte cu curierii ca semn de răspuns la incident violent recent. Convoiul a fost escortat de mașini de la unitatea de trafic Garda, iar unitatea de ordine publică Store Street era în așteptare. Cu toate acestea, nu au fost raportate incidente majore.

Garda spune că are ofițeri dedicați care monitorizează situația în încercarea de a preveni orice focar de violență.

Unii curieri au început să refuze livrarea în anumite părți din Dublin 8 și zonele învecinate. Unii curieri Deliveroo au început, de asemenea, să folosească haine și genți de livrare fără semne ale firmei pentru a evita atenția.

Pe 22 ianuarie, curierii Deliveroo din Dublin au organizat o grevă neoficială privind salariile și condițiile de muncă. Organizatorii au evidențiat „lipsa de securitate” și nivelul de experiență al curierilor și au declarat că trei curieri au fost atacați doar în săptămâna precedentă.

Aceștia au mai spus că ratele lor de plată au fost „reduse drastic”, ceea ce înseamnă că acum trebuie să petreacă mai mult pe stradă și „să pedaleze mai mult, pentru a câștiga mai puțin”.

William Santos, un curier Deliveroo din Brazilia, a declarat luni pentru The Irish Times că el și colegii săi lucrează cu „frică în fiecare seară”.

„Ne este teamă pentru că nu știm ce se va întâmpla când livrăm într-o anumită locație.”

Deliveroo s-a lansat în Irlanda în 2015 și lucrează în prezent cu peste 1.000 de curieri și peste 1.800 de restaurante din Dublin, Cork, Limerick și Galway. Curierii lucrează ca lucrători independenți și sunt plătiți pe livrare.

🍀 Condițiile de călătorie între Irlanda și România 

Călătoria din România în Irlanda

Toți pasagerii care sosesc în Irlanda, indiferent din ce țară vin inclusiv România, vor trebui să prezinte un test Covid-19 negativ făcut înainte de sosire. Măsura a intrat în vigoare de la data de 16 ianuarie.

Testul negativ de tip PCR trebuie făcut în termen de maxim 72 de ore înainte de sosirea în Irlanda.

Cei care sosesc din România în Irlanda, trebuie să-și restricționeze circulația timp de 14 zile chiar dacă au prezentat un test negativ la sosire. Cu toate acestea, perioada de restricționare poate fi redusă dacă persoana face dovada unui rezultat negativ la un test efectuat la cel puțin cinci zile după sosirea în Irlanda.

Exista scutiri de la cerința de a prezenta un test negativ la intrare pentru anumite grupuri, precum lucrătorii din transportul internațional și membrii Garda care sunt în timpul unei misiuni sau își exercită anumite atribuții de serviciu.

Călătoria din Irlanda în România

Irlanda este pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat din România, ultima listă fiind emisă pe 18 ianuarie și ea a intrat în vigoare pe 19 ianuarie.

Cei care se merg din Irlanda în România vor fi obligați să stea în carantină 14 zile. Deocamdată Irlanda nu este pe lista țărilor din care este nevoie și de un test PCR pentru Covid.

Sunt și mici excepții de la obligativitatea carantinei pentru 14 zile – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare. Cei care vor să rămână mai mult, trebuie să stea în carantină, iar în a opta zi pot să facă un test PCR, iar dacă acesta este negativ, în a zecea zi pot să scape de măsura carantinei.