Știri 15 decembrie 2017 – Informatia IRL – Portalul de informare al românilor din Irlanda

Știri din Irlanda – Informatia IRL

🍀 Ryanair încearcă să aducă avioane și piloți din Europa, care să-i înlocuiască pe greviști

Rapoarte obținute de presă arată că Ryanair încearcă să închirieze avioane și piloți din Europa pentru a minimaliza efectele grevei anunțate pentru miercuri de către piloții din Irlanda. Compania va da pasagerilor un avertisment că zborul lor a fost anulat abia luni, când vor ști exact ce zboruri vor putea opera și care nu. Irish Times spune că Ryanair va folosi chiar căpitani care sunt încă în perioada de antrenament pentru a acoperi pe greviști. Sursa breakingnews.ie

O grevă a piloților Ryanair a fost anunțată pentru ziua de miercuri

🍀 Condamnat la doi ani de închisoare pentru fraudarea sistemului social 

David Aminu de 42 de ani a contactat Departamentul Social pentru a modifica datele personale. Atunci autoritățile au sesizat practic că bărbatul a încasat timp câțiva ani 136.000 de euro pe un nume fals. Bărbatul a vrut să schimbe numele pe motiv că soția și copiii lui au primit cetățenie irlandeză și voia să intre și el în legalitate. Nigerianul a folosit numele unui văr de-al său timp de câțiva ani pentru a putea să-și facă un PPS să muncească, iar când a rămas fără muncă a început să încaseze ajutor social. Judecătorul a impus o sentință de 2 ani de închisoare pentru a fi folosit ca un exemplu pentru alții care fac același lucru, asta deși spune că înțelege că Aminu a folosit banii doar pentru a-și întreține familia. Sursa breakingnews.ie

2 ani de închisoare pentru fraudă în sistemul social

🍀 A pus lenjerie intimă în brad pe post de globuri de Crăciun

O bunicuță din Cork a împodobit bradul de Crăciun cu globuri ce conțineau lenjerie intimă. Bărtrâna nu a observat că defapt globurile erau doar un mod de vânzare a unor chiloți cu sclipici ce se vindeau în Dunness Stores. Bătrâna a crezut că sunt globuri și le-a achiziționat pentru brad.
Nepoata ei a descoperit greșeala nevinovată a bătrânei și a postat pe Twitter fotografia care a devenit virală. Sursa independent.ie

Sursa Twitter

🍀 Populația rurală scade pe timpul zilei de muncă în mod incredibil

Datorită lipsei locurilor de muncă există o migrație zilnică din zona rurală în cea urbană. Conform datelor publicate de CSO zilnic comitatul Cork pierde 44.000 de persoane, iar una din șase persoane din Co. Meath pleacă din comitat pe timpul zilei și se întoarce seara. Din 20 de autorități locale pleacă zilnic 260.000 de persoane. În contrast în Dublin pe timpul zilei de muncă populația orașului Dublin crește cu 148.000 de persoane la mai mult de 702.000. Este o creștere de 26.6% față de populația care-și petrece noaptea în Dublin. Sursa independent.ie

Exodul către muncă

🍀 Jaf extrem de grav în Dublin

Garda a arestat un bărbat și o femeie în Dublin după un jaf care a avut loc marți în Terenure. Cei doi care purtau cagule au spart geamul unei case, au intrat în casa unui bătrân de 60 de ani, l-au bătut și l-au dus la un ATM de unde l-au pus să scoată bani. L-au ținut și amenințat toată noaptea iar dimineața l-au dus la o bancă de unde bătrânul a scos o sumă importantă de bani. Se crede că în total hoții au plecat cu peste 15.000 de euro de la bătrân. Localnicii spun că sunt dezgustați de incident și nu le vine să creadă că așa ceva s-a putut întâmpla la ei în cartier. Sursa independent.ie

Bătrân jefuit în Dublin

Știri din România – Informatia IRL

🇹🇩 Mii de oameni au aşteptat în miez de noapte să aducă un omagiu Regelui Mihai

A doua zi a doliului naţional începe cu o mulţime impresionantă în faţa Palatului Regal, care-şi va păstra, de altfel, porţile deschise întreaga noapte. Mii de oameni aşteptau şi după miezul nopții să-şi poată lua adio de la Regele Mihai, conştienţi de timpul pierdut în care l-ar fi putut avea mai aproape, trişti că România nu a avut şansa unui conducător atât de demn.
Peste 14.000 de românii au stat joi ore bune la coadă să-şi ia la revedere de la Regele Mihai. Unii au așteptat chiar și nouă ore.

La Palatul Regal sunt în continuare mii de oameni care aşteaptă răbdători să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale. Ei spun că sunt dispuşi să aştepte şi toată noaptea pentru un astfel de moment. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Trei elevi, loviţi de un microbuz pe o trecere de pietoni

Trei adolescenţi cu vârste între 14 şi 17 ani au fost răniţi vineri dimineaţă pe DN 7, în localitatea sibiană Tălmaciu. Ei au fost loviţi de un microbuz pe o trecere de pietoni, scrie News.ro.
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, trei adolescenţi – două fete şi un băiat – au fost loviţi de un microbuz în timp ce traversau DN 7 pe o trecere de pietoni.

Cele două fete au suferit fractură de femur şi contuzii, fiind preluate de ambulanţe SMURD, iar băiatul are o entorsă, fiind preluat de o maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Toate cele trei victime sunt conştiente.

Microbuzul implicat în accident este destinat transportului de marfă şi este înmatriculat în Bulgaria. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Cele trei soluţii ale statului pentru Castelul Peleş

Degradarea Peleşului, unul dintre cele mai vizitate castele din România, devine o problemă pentru oficialii care încep să caute soluţii pentru a împiedica un simbol al monarhiei şi al oraşului Sinaia să ajungă de nerecunoscut.
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, spune că între instituţia pe care o conduce şi Casa Regală a României au existat discuţii, iar statul român este dispus să investească în Castel.

Lucian Romaşcanu: „Soluţii sunt trei în acest moment. Există şi varianta de a ceda muzeul familiei să fie operat în regie proprie să spunem aşa, şi atunci prin credite dumnealor – pentru că este proprietatea dumnealor -, prin credite prin resurse proprii, să reuşească amenajarea. Să fie cesionat, concesionat statului român pe perioadă lungă de timp, din ce am înţeles ar putea să fie o variantă legală sau statul român să cumpere Castelul Peleş.

Dacă familia regală va decide oricare din direcţiile prin care statul român poate investi în castel, statul o va face. Eu zic că undeva în final de ianuarie – început de februarie să putem veni cu o soluţie pentru aşa ceva şi să facem din Peleş ceea ce trebuie să fie – un simbol”. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Detaliile neștiute ale crimei de la metrou. Agresoarea ar fi avut discernământ, iar psihiatrii o consideră „un caz demn de studiat”

Detaliile neștiute ale crimei de la metrou. Agresoarea ar fi avut discernământ, iar psihiatrii o consideră „un caz demn de studiat”
Autoarea crimei de la metrou a avut discernământ şi şi-a planificat faptele cu sânge rece, spun experţii psihiatri, după ce au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de la metrou.Şi-a ales victime neatente, aflate aproape de marginea peronului. A atacat cu toată forţa, cu doar câteva clipe înainte că metroul să între în staţie: a vrut să fie sigură că victimele sale nu au nicio şansă.
Agresoarea s-a recunoscut în imagini, dar nu şi-a recunoscut şi faptele. A fost arestată, iar ulterior trimisă în spitalul Jilava. Dacă, după expertiză psihiatrică, medicii vor ajunge la concluzia că atacatoarea nu avea discernământ, în cel mult doi ani ea se va întoarce pe stradă. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Modificarea Codurilor penale. Lista amendamentelor-problemă și impactul lor

Membrii Comisiei speciale conduse de social-democratul Florin Iordache vor începe lunea viitoare să dezbată propunerile de modificare formulate de parlamentari la Codul penal și Codul de procedură penală. Profitând de transpunerea Directivei UE 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție, parlamentarii puterii au formulat 62 de amendamente la Codul de procedură penală și cinci amendamente la Codul penal. Toate acestea pe lângă pozițiile deja formulate cu privire la abuzul în serviciu.

După cum a atras deja atenția opoziția, de unele dintre modificări ar beneficia în mod direct liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Amendamentele formulate și efectele pe care le-ar putea avea, cu precizarea că este vorba de propunerile depuse până miercuri seară și că pot fi avansate noi variante chiar în cursul dezbaterilor în Comisia Iordache:

– Secretizarea dosarelor. Procurorii nu vor mai avea voie să furnizeze nicio informație despre persoanele urmărite penale. Deci, dacă amendamentul va fi adoptat, nici măcar un comunicat de presă de la DNA cu dosarele în care s-a început urmărirea penală și cu persoanele vizate nu vor mai avea jurnaliștii. Procurorii care vor încălca această obligație riscă închisoare.

Aceeași pedeapsă ar risca și procurorul sau funcționarul public care ar transmite, în orice mod, informații cu privire la îndeplinirea unor acte de procedură.

Nu în ultimul rând se va încălca dreptul cetățenilor la informațiile publice, în condițiile în care cercetările efectuate în cauze de corupție, spălare de bani, evaziune fiscală, cauze de violență, etc. reprezintă informații de interes public.

„În cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declarațiile publice precum și furnizarea de alte informații, direct sau indirect, provenind de la autorități publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește, potrivit legii penale”, se arată într-un amendament depus de PSD şi ALDE la Codul de procedură penală. Sursa digi24.ro

Știri Internaționale – Informatia IRL

🍀 SUA abrogă unul dintre cele mai importante principii ale Internetului

Comisia Federală americană a Comunicaţiilor (FCC) a pus capăt joi, prin vot, garanţiei unui tratament egal al fluxurilor de date ale operatorilor, relatează News.ro.

Lucrul de care se temeau apărătorii neutralităţii Internetului s-a întâmplat joi, când FCC a pus capăt – în Statele Unite – acestui principiu.

Acest principiu fondator al Internetului prevede ca toate conţinuturile postate online pe reţele să fie tratate în acelaşi fel, fără discriminare.

El interzice, de exemplu, unui furnizor de acces la Internet să transporte fluxuri video provenind de la un serviciu dat mai rapid decât pe cele provenind de la altul.

El interzice, de asemenea, blocarea accesului la anumite site-uri sau la un anumit tip de conţinut.

Concret, sub imperiul neutralităţii Internetului, un furnizor de internet american nu avea dreptul să-şi pună consumatorii să plătească mai mult în schimbul unui acces mai rapid la YouTube sau la Netflix, de exemplu. Sursa digi24.ro

🍀 Walt Disney cumpără o parte din 21st Century Fox

Compania Walt Disney a fost de acord să cumpere activele 21st Century Fox pentru suma de 52,4 miliarde de dolari (39 de miliarde de lire sterline), scrie News.ro.

Negocierea include 39% din participaţiile la Sky şi la studiourile de film Fox, a anunţat Disney.

Activele rămase de la Fox care includ Fox News şi Sports vor forma o nouă companie.

Această afacere încheie peste 50 de ani de extindere în domeniul media a mogulului Rupert Murdoch, în vârstă de 86 de ani, deţinătorul Fox. Sursa digi24.ro

🍀 Caz medical rar. O fetiță născută cu inima în afara corpului a fost salvată de medici

Un bebeluş din Marea Britanie, care s-a născut cu inima în afara pieptului – un caz rar, ce se întâmplă o dată la 125 de mii de naşteri, are şanse să se recupereze complet. Părinţii ştiau de la început ce-i aşteaptă, dar nu s-au lăsat descurajaţi. Şi-au botezat fiica Hope – Speranţă – şi i-au convins şi pe medici să creadă că totul va fi bine. După mai multe intervenţii chirurgicale complicate, micuţa Hope are astăzi o şansă în plus.
Vanellope Hope Wilkins a venit pe lume în urmă cu trei săptămâni. O afecţiune extrem de rară, poate apărea în cazul a opt naşteri dintr-un milion, a făcut-o să se nască fără stern. Inima nu îi bătea în cutia toracică, ci era ieşită în afara corpului. Sursa digi24.ro

🍀 Accident „teribil” în Franța. Un tren a lovit un autobuz școlar

Grav accident în sudul Franţei. 4 oameni, printre care doi copii, au murit după ce un tren şi un autobuz cu elevi a intrat în coliziune. Sunt şi 7 răniţi grav, şi alţi 12 oameni cu răni uşoare.

Mai multe echipe de salvare intervin încă la faţa locului. Coliziunea a avut loc în urmă cu aproximativ o oră şi jumătate, încă nu este clar ce s-a întâmplat.

Potrivit martorilor, trenul , care circula cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, o viteză normală pentru acea zonă, a izbit autobuzul, care nu se ştie cum a ajuns pe şine pentru că barierele de avertizare erau coborâte. În urma impactului, autobuzul s-a rupt de la jumătate

Potrivit prefecturii a fost declanşat ”planul alb” al serviciilor de salvare. Sursa digi24.ro

🍀 Ronaldinho va candida la alegerile de anul viitor din Brazilia

Ronaldinho va candida pentru Senat pe listele unui partid de extremă dreapta, la alegerile care vor avea loc în Brazilia în octombrie 2018, a anunţat joi presa din această ţară, potrivit Agerpres.

Ronaldinho va candida la Senat pe listele partidului Patriota, o formaţiune de extremă dreapta condusă de deputatul Jair Bolsonaro, un controversat căpitan de armată în retragere, potrivit ziarului O Globo. Bolsonaro va candida pentru funcţia de şef al statului. Sursa digi24.ro

🌦 METEO IRLANDA 🌦

✝️ SĂRBĂTORI RELIGIOASE și originea lor ✝️

Ortodoxe
Sf. Sfinţit Mucenic Elefterie, episcopul Iliriei, şi mama sa, Sf. Mc. Antia; Sf. Mc. Suzana

Greco-catolice
Sf. ep. m. Elefterie

Romano-catolice
Sf. Virginia, văduvă

Sfântul Sfinţit Elefterie, pomenit în calendarul creştin ortodox la 15 decembrie, a trăit în vremea împăratului roman Hadrian (117-138), la Roma, primind o educaţie creştină de la mama sa, Antia, care a fost botezată de Sfântul Apostol Pavel.

A primit prima treaptă clericală la 15 ani, fiind hirotonit diacon, la 18 ani a fost hirotonit preot, iar la 20 de ani de ani a fost ales episcop al cetăţii Iliric. Era o vârstă cumva nepotrivită cu marea responsabilitate pe care o presupunea aşezarea sa în scaunul episcopal. Dar Sfântul Elefterie era atât de înţelept şi de bine cuvântător, încât atrăgea către dreapta-credinţă pe cei care întâmplător vorbeau cu tânărul ierarh.

Datorită vieţii şi a cuvântului său, Sfântul Elefterie a adus mulţime de popor la credinţa în Hristos, acest fapt îi va aduce însă prigoniri din partea autorităţilor romane. A fost prins şi adus la Roma din porunca împăratului Hadrian.

Era atât de blând şi de frumos chipul Sfântului Elefterie, iar cuvintele sale atât de calde şi de convingătoare încât numai câteva clipe au fost suficiente pentru a-l îmblânzi pe fiorosul comandant al gărzilor trimise să-l aresteze şi să îl ducă la Roma, atunci când acesta a intrat în biserica în care cuvânta.

La Roma, Sfântul Elefterie a ajuns de bună voie, urmat de cel care ar fi trebuit să îl ducă cu forţa.

Ajuns în faţa împăratului, i s-a propus să apostazieze de la credinţa creştină, altfel va fi supus la chinuri nesuferite.

Răspunsul Sfântului Elefterie a fost clar şi hotărât: “Eu mă lipesc de Domnul meu şi sunt unit pururea cu El şi Stăpânului meu Hristos îi slujesc. Iar cinstirile şi darurile tale pe care mi le făgăduieşti, cum şi muncile şi caznele cele înfricoşate şi cumplite cu care ne îngrozeşti, le socotesc ca pe nişte jucării şi săgeţi de copii; căci eu m-am lepădat de lume şi m-am răstignit, ca învăţătorul meu Pavel şi moartea pentru Hristos o socotesc desfătare, slavă şi veselie” (“Vieţile Sfinţilor”).

PUBLICITATE (reclama ta poate fi aici)

MobileTime

Vindem telefoane noi si folosite, iPaduri, tablete si accesorii. Avem toate modelele de telefoane, oferim garantie si chitanta.
Reparam si decodam telefoane la cele mai avantajoase preturi si oferim servicii Profesionale. De asemenea vorbim limba engleza, romana si rusa.
Toate telefoanele sunt noi, Sim FREE, garanție și chitanța.
Rugăm seriozitate. Ne puteți găsi pe Facebook: https://Facebook.com/MobileTime.ie

Avem si o listă mare de telefoane folosite la preturi foarte bune.

Adresa: 30 Bolton Street Dublin 1 Telefon 0834443454

Chris Danca
Follow me

Chris Danca

Blogger, fotograf și jurnalist amator, iar în viața "offline" manager al departamentului de grafică la o tipografie din Dublin, Irlanda.
Mai este cunoscut și sub pseudonimul de blog: irlandezu'zu
Chris Danca
Follow me