Știri 03 decembrie 2017 – Informatia IRL – Portalul de informare al românilor din Irlanda

Știri din Irlanda – Informatia IRL

🍀 Asasinat – Corpul unui bărbat a fost descoperit pe un câmp în co. Meath.

Garda a deschis o anchetă după descoperirea unui bărbat de aproximativ 20 de ani pe un câmp din zona Walterstown din Dunboyne, co. Meath. Bărbatul a spus partenerei lui că merge să se întâlnească cu cineva. În jurul prânzului acesta a fost găsit împușcat în cap. Se pare că bărbatul fusese avertizat în trecut de către Garda că ar fi fost ținta unei tentative de asasinat. Nu este clar dacă bărbatul a fost împușcat la locul unde a fost găsit sau în altă parte. Mașina acestuia a fost găsită în parcarea unui supermarket din Clonee. Sursa breakingnews.ie

🍀 Gazul va ajunge în Longford pentru prima dată

Ministrul Mediului Denis Naughton a anunțat o investiție de 5 milioane de euro care va aduce o conductă de gaz din Athlone în Longford. Longford-ul ca și alte zone din Irlanda încă nu au o sursă de gaze, iar noua conductă va alimenta și câteva zone din Connacht. Investiția este una care se datorează și construcției unui parc de distracții în valoare de 233 milioane de euro: Center Parcs Longford Forest. Sursa breakingnews.ie

🍀 Scandalul punctelor de penalizare 

Un șofer care a condus cu 240km/oră a avut anulate punctele de penalizare. 744 de anulări ale punctelor de penalizare au fost efectuate de un singur ofițer Garda pentru șoferi din 17 comitate. 3.000 de pedepse au fost anulate numai în zona Midlands. 442 de ofițeri Garda au fost autorizați între 2009 și 2012 să anuleze punctele de penalizare. Ancheta internă a arătat că ofițerii nu au respectat regulile prin care puteau să anuleze punctele de penalizare, aceștia ștergând pur și simplu puncte de penalizare ale șoferilor care nu se aflau în zona de juridiscție a ofițerului.
Trei sferturi dintre toate anulările pedepselor, nu aveau scrise în rapoartele de anulare, motive suficiente care să justifice acțiunea. Toate aceste descoperiri au fost făcute după ce Maurice McCabe a dat în vileag practicile din interiorul Garda. Sursa indendent.ie

🍀 5.000 de persoane au protestat în Portlaoise

Aproxiamtiv 5,000 de persoane au protestat în Portlaoise, Co. Laois, îngrijorați că departamentul de urgență de la Regional Hospital se va închide. Protestatarii au mărșăluit pe șase rute diferite către centrul orașului unde s-au adunat și au ascultat discursurile localnicilor îngrijorați de soarta spitalului din localitate. HSE a propus micșorarea spitalului datorită lipsei de pacienți și insuficiența personalului.
Sursa rte.ie

🍀 Proteste împotriva grupurilor de adolescenți care terorizează Balbrigganul 

200 de persoane au protestat în Balbriggan și cer autorităților să rezolve problema adolescenților agresivi din localitate. Mai multe incidente în care erau implicați adolescenți au fost raportate în Balbriggan și în împrejurimi în ultimele săptămâni. Un grup de tineri a fost atacat și amenințat de un alt grup înarmat cu cuțite în urmă cu câteva zile. Un băiat de 14 ani a fost jefuit iar cinci tineri cu vârste între 12 și 15 ani au fost arestați de Garda din Ashbourn pe 19 noiembrie. Un tată și fiul său de 13 ani au fost atacați sâmbăta trecută, dar până acum nimeni nu a fost arestat. Alți doi adolescenți au fost arestați în urmă cu câteva săptămâni după un atac în Gormanstown, Co. Meath. Localnicii spun că problemele continuă și cer autorităților să facă mai mult pentru a-i proteja. Sursa herald.ie

Știri din România – Informatia IRL

🇹🇩 Avertisment. Patru județe vor rămâne doar cu jumătate din populație

Scenariu dramatic: am putea să rămânem doar 12 milioane de oameni în ţară, dacă statul nu ia măsuri rapid. Statistica oficială spune că populaţia scade constant şi peste 45 de ani vom avea o mare problemă. Emigrarea din cauza sărăciei este principala cauză, iar Teleormanul va fi judeţul cel mai pustiit în absenţa deciziilor salvatoare.
Sociologii sunt îngrijoraţi pentru că zonele mai puţin dezvoltate se depopulează rapid.

„Oamenii nu au locuri de muncă și încearcă să migreze în special la nivel internațional”, spune Adrian Dan, sociolog.

Economiştii şi sociologii vin şi cu soluţii pentru guvernanţi.

„Nu există destule stimulente pentru familiile cu copii, tinere, să nască mai mult de un copil”, spune Adrian Dan, sociolog.

„Aducerea în țară de populație străină extracomunitară, printr-o politică de absorbire a meseriilor pe care noi nu le putem acoperi”, spune Mircea Coşea, economist. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Gabriela Firea, în război deschis cu premierul Tudose

Sunt tensiuni între doi lideri din PSD : premierul Mihai Tudose şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Contrele dintre ei, purtate prin intermediul grupului de Whatsapp al comunicatorilor PSD, au răbufnit public, sâmbătă. Tensiunile și discuțiile în contradictoriu au apărut după decizia – între timp revocată – a edilului de organizare a târgului de Crăciun chiar în faţa Guvernului, acolo unde protestatarii se adună de obicei ca să scandeze împotriva puterii.
Discuția Firea-Tudose pe grupul de Whatsapp al comunicatorilor din PSD a avut loc joi seara, exact în ziua în care Mihai Tudose a ieșit de la Guvern și a declarat, întrebat de jurnaliști, că decizia primarului general al Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei este neinspirată.
Tensiunile dintre Gabriela Firea și Mihai Tudose par să fi răbufnit, în cele din urmă și public, sâmbătă, după incidentele din Piața Victoriei, când primarul general a fost nevoită să anunțe că mută târgul din fața Guvernului. A făcut-o însă într-un comunicat foarte dur, în care acuză „instituțiile statului” că nu apără Constituția și în care avertizează că este „începutul anarhiei”. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Cum este văzută România de copiii străini

Ea este suedeză, el este englez. Ea a iubit România din prima clipă, el a împrumutat dragostea pentru ţara noastră de la tatăl său, un scoţian care ajută persoanele cu dizabilităţi. Iată povestea unor copii străini care se simt ca acasă în România.
Dubai, Moscova, Berlin, Istanbul, Stockholm. Sunt oraşe în care a trăit Milena până la vârsta de zece ani. De patru ani, s-a mutat la Bucureşti, iar oraşul de pe malul Dâmboviţei a urcat în sufletul ei, direct pe primul loc.

Milena Vergara: „Oamenii sunt foarte drăguţi, e foarte uşor pentru mine să merg în diferite locuri, mă simt foarte independentă.”

Ximena Reyes – mama Milenei: „Vezi în România familii care iau prânzul în weekend, vezi colegi la muncă care spun că îşi vor vizita părinţii în weekend. Asta e ceva ce are o mare valoare.”

Milena Vergara: „În România, ceva ce e foarte frumos şi nu e în alte ţări este parada, parada naţională. Aveţi poliţişti, pompieri, cai şi multă lume se adună şi e un eveniment mare şi frumos.”

Ximena Reyes – mama Milenei: „Am fost în multe locuri alte ţării şi încă suntem suprinşi că mai sunt atât de multe de văzut.”

Milena Vergara: „La ţară e foarte frumos, e conservat totul încă şi nu e fabricat sau artificial şi asta e ceva special legat de România.”

Milenei îi plac oamenii, peisajele şi obiceiurile româneşti. Spune că sunt autentice, aşa cum rar găseşti în altă parte pe glob. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Pacientă moartă din cauza lipsei de medicamente

O femeie a murit sâmbătă la Spitalul Județean din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină. Pacienta de 69 de ani a fost transferată în octombrie de la Sibiu tot din cauza lipsei acestor doze.
Reprezentanții spitalului spun că din 20 octombrie cer zilnic imunoglobulină, însă fără rezultat. La începutul lunii noiembrie, actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, anunța că primele doze de imunoglobulină vor ajunge în aceeaşi lună la pacienți, lucru care, însă, nu s-a întâmplat.

Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Județean din Alba Iulia: „Pacienta a decedat azi dimineață în secția de Interne. A fost o pacientă externă pe 31 octombrie de la spitalul din Sibiu care suferea de o boală de imunodeficiență al cărui tratament nu a putut fi susținut pentru că imunoglobulina lipsește. Noi din 20 octombrie avem lansată comanda la Unifarm. În fiecare zi am sunat. Am înțeles că ar fi disponibil de lunea viitoare.” Sursa digi24.ro

🇹🇩 Număr record de turiști în România. Se estimează că numărul acestora va depăși 12 milioane până la finalul anului

România e din nou preferată de turişti. Până la sfârşitul anului numărul total al acestora ar putea ajunge la 12 milioane, un record după 1990. Vin şi mulţi străini, iar printre ei, germanii sunt în top. Vin să viziteze mai ales Bucovina, Transilvania şi staţiunile de pe Valea Prahovei.
Peste 2,6 milioane de turiști străini ar putea ajunge în România până la finalul anului, un număr record, spun specialiștii în turism.

Dintre europeni, germanii și italienii au fost cei mai interesați de frumusețile țării noastre. Bucureștiul, Moldova și Transilvania au atras peste 130 de mii de turiști francezi, dar și maghiari. Sursa tvr.ro

Știri Internaționale – Informatia IRL

🍀 ONU: Retragere a SUA din procesul de pregătire a unui Pact mondial privind migranții și refugiații

Președintele american, Donald Trump, a decis să retragă Statele Unite dintr-un Pact mondial al ONU vizând îmbunătățirea gestionării internaționale a migranților și refugiaților, considerat “incompatibil” cu politica sa migratorie, a anunțat sâmbătă misiunea SUA de pe lângă Națiunile Unite, transmite AFP.

“Astăzi, misiunea americană de pe lângă ONU l-a informat pe secretarul general că Statele Unite își încheie participarea lor la Pactul mondial privind migrația”, indică un comunicat al reprezentanței diplomatice a SUA. Sursa agerpres.ro

🍀 Israel: Zeci de mii de oameni au manifestat la Tel Aviv împotriva corupției 

Zeci de mii de manifestanți au participat sâmbătă, la Tel Aviv, la “Marșul Rușinii”, un protest îndreptat împotriva corupției și a aprobării, într-o primă formă, a unei propuneri de lege care l-ar putea proteja pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu în investigațiile în care este suspect, transmite EFE.

Participanții s-au adunat pe bulevardul Rothschild, de unde au mers până la piața Habima, scandând contra lui Netanyahu și a corupției guvernului.

Conform estimărilor televiziunii israeliene 10 și ale organizatorilor, aproximativ 20.000 de oameni au luat parte la manifestație.

Protestul a fost organizat de liderii sociali care convoacă de mai multe luni o demonstrație săptămânală anticorupție, numită de asemenea “Marșul Rușinii”, în apropiere de reședința procurorului general al statului, Avichai Mandelblit, pe care îl acuză că nu cercetează cu celeritate cazurile în care se presupune că este implicat șeful guvernului. Sursa agerpres.ro

🍀 O tânără primește flori în fiecare an, de ziua ei, de la tatăl ei care a murit acum 4 ani

În ultimii ani, Bailey Sellers a primit un cadou special de ziua ei de naștere: câte un buchet de flori de la tatăl ei, care a murit, în urmă cu patru ani.
Mike Sellers a murit după ce s-a îmbolnăvit de cancer pancreatic, în 2013, însă s-a gândit în avans la fiica lui Bailey. De când a împlinit 17 ani, fata a primit un buchet de flori, alături de câte un bilețel, de ziua ei de naștere, de la tatăl ei, relatează People.

„Nu știam că tatăl meu a pregătit asta înainte să moară”, a spus Bailey, acum în vârstă de 21 de ani.

„Prima oară când am primit florile am fost foarte surprinsă. Nu știam inițial de la cine sunt”, adaugă tânăra. Sursa digi24.ro

🍀 Incendiu pus intenționat într-un bloc locuit de români, în Germania.

Mai mulţi muncitori români au tras spaima vieţii lor în Germania. Blocul în care erau cazaţi alături de alţi străini a ars în noaptea de joi spre vineri, iar poliţia spune că cel mai probabil focul a fost pus intenţionat. 33 de oameni au ajuns la spital intoxicaţi cu fum. Presa germană scrie că românii erau angajaţii unei firme de construcţii. Preşedintele Klaus Iohannis condamnă în termeni duri acest eveniment, la fel și ambasadorul Germaniei la București.
„Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazați 10 dintre cetăţenii români, rezidenţi ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenţă consulară.
În urma discuţiilor, a rezultat faptul că aceştia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcților, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal. Sursa digi24.ro

🍀 Târg de Crăciun evacuat după găsirea unei bombe artizanale

Poliția germană a anunțat că a dezamorsat un pachet suspect, descoperit la Potsdam, din cauza căruia a fost nevoită să evacueze târgul de Crăciun din centrul orașului. Conform poliției germane, obiectul găsit conținea „material exploziv sau inflamabil”.
Un dispozitiv exploziv a fost descoperit vineri la un târg de Crăciun din Potsdam, oraș din apropiere de Berlin, a anunțat poliția germană, informează AFP, preluată de Agerpres.

Dispozitivul a fost descoperit într-un pachet depus în fața unei farmacii din piața unde este organizat târgul, a precizat poliția, care a ordonat evacuări în centrul acestui oraș din estul Germaniei. Sursa digi24.ro

🌦 METEO IRLANDA 🌦

✝️ SĂRBĂTORI RELIGIOASE și originea lor ✝️

Ortodoxe
Sf. Cuv. Gheorghe de la Cernica și Căldărușani; Sf. Proroc Sofonie (Dezlegare la pește)
Duminica a 31-a după Rusalii

Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica a fost român de neam şi era din părţile Ardealului. S-a născut din părinţi cucernici şi iubitori de Dumnezeu, în anul 1730, într-o familie evlavioasă din Săliştea Sibiului. Încă din fragedă vârstă, fiind plin de râvnă pentru Dumnezeu, dorea să vieţuiască după rânduiala călugărească a Părinţilor din Sfântul Munte Athos.

Dar, din pricina prigoanei din Ardeal împotriva Ortodoxiei şi a monahismului, la vârsta de 19 ani a trecut în Ţara Românească. Bunul Dumnezeu a ascultat glasul inimii lui, căci, aflându-se în Bucureşti un mitropolit grec, tânărul Gheorghe s-a dus la el şi i-a cerut să-i fie ucenic, şi învoindu-se mitropolitul, l-a primit; iar după ce mitropolitul şi-a isprăvit treburile în Bucureşti, l-a luat cu sine la Constantinopol. Tânărul Gheorghe a rămas la Constantinopol, în ascultare faţă de mitropolit, trei ani, după care a plecat în Sfântul Munte cu binecuvântarea lui.

Ajuns în grădina Maicii Domnului, a intrat în obştea Sfintei Mânăstiri Vatoped, unde a fost făcut rasofor, apoi a fost hirotonit diacon. Căutând un părinte duhovnicesc, l-a întâlnit prin rânduială dumnezeiască, pe Cuviosul Paisie, cu care s-a retras în singurătate, îndeletnicindu-se cu rugăciunea, citirea şi traducerea sfintelor cărţi. Nu după multă vreme, la Schitul Sfântul Ilie şi în jurul Cuviosului Paisie s-a adunat mulţime de fraţi. Citește mai departe pe basilica.ro

Greco-catolice
Duminica 31 dR. Sf. pf. Sofonie; Sf. Francisc Xaveriu

Romano-catolice
Duminica 1 din Advent
Ss. Francisc Xaveriu, pr.; Sofonia, profet

PUBLICITATE (reclama ta poate fi aici)

MobileTime

Vindem telefoane noi si folosite, iPaduri, tablete si accesorii. Avem toate modelele de telefoane, oferim garantie si chitanta.
Reparam si decodam telefoane la cele mai avantajoase preturi si oferim servicii Profesionale. De asemenea vorbim limba engleza, romana si rusa.

☑️SAMSUNG NOTE 8 -799€ ☑️IPHONE 8 64GB -719€ ☑️IPHONE 8 PLUS 64GB -819€ ☑️iPhone 5S 16GB – 239€ ☑️ iPhone 6 32GB -399€ ☑️iPhone Se 32GB. -349€ ☑️IPHONE 6s 16GB-399€ ☑️ iPhone 6s 32GB -459€ ☑️ Iphone 6S Plus – 479€ ☑️iPhone 7 32GB. -560€ ☑️iPhone 7 128GB -649€ ☑️IPHONE 7 256GB-679€ ☑️IPhone 7 Plus 32GB -679€ ☑️IPhone 7 Plus 128GB-749€ ☑️IPhone 7 Plus 256GB-789€ ☑️Samsung A5 2017 -319€ ☑️Samsung A3 2017-249€ ☑️SAMSUNG S7 – 419€ ☑️SAMSUNG S7 EDGE – 469€ ☑️SAMSUNG S8. -570€ ☑️SAMSUNG S8+ -650€ ☑️HUAWEII P10 – 450€ ☑️LG G6 -419€ ☑️SAMSUNG S7 EDGE NOU DOAR TELEFON ȘI ÎNCĂRCĂTOR LA NUMAI 399€ ☑️Toate Modele De SAMSUNG J3,J5,J7 ☑️Ipads,MacBook ☑️Avem Laptopuri Noi

Toate telefoanele sunt noi, Sim FREE, garanție și chitanța.
Rugăm seriozitate. Ne puteți găsi pe Facebook: https://Facebook.com/MobileTime.ie

Avem si o listă mare de telefoane folosite la preturi foarte bune.

Adresa: 30 Bolton Street Dublin 1 Telefon 0834443454

Chris Danca
Follow me

Chris Danca

Blogger, fotograf și jurnalist amator, iar în viața "offline" manager al departamentului de grafică la o tipografie din Dublin, Irlanda.
Mai este cunoscut și sub pseudonimul de blog: irlandezu'zu
Chris Danca
Follow me