Știri 01 decembrie 2017 – Informatia IRL – Portalul de informare al românilor din Irlanda

Știri din Irlanda – Informatia IRL

🍀 Român închis pentru furt de carduri bancare

Costel Tudor de 43 ani a primit o sentință de doi ani și jumătate pentru rolul său într-o înșelătorie cu carduri bancare. Costel Tudor este unul dintre cele trei persoane care au distras atenția unei bărbat la un bancomat din Ranelagh, Dublin și i-au schimbat cardul bancar, card cu care ulterior au sustras o importantă sumă de bani. Victima și-a dat seama că i-a fost schimbat cardul abia a doua zi diminieața.
Autoritățile descriu forma de înșelătorie ca fiind una executată cu mare precizie. O femeie aruncă lângă victimă o bancnotă de 20 de euro și în timp ce face operațiunile bancare este distrasă cu întrebarea dacă banii sunt ai săi. În acest moment cardul este schimbat. Detaliile au fost surprinse pe camerele de supraveghere ale Bank of Ireland din Ranelagh iar autoritățile au început să-i caute pe români. Românul a mai participat și la alte furturi și are o serie de condamnări în mai multe țări precum Germania, Olanda, Finlanda și Marea Britanie. Sursa breakingnews.ie

🍀 63.2% dintre românii din Irlanda nu vor să se mai întoarcă să trăiască în România

Mai mult de jumătate dintre românii care au participat la un sondaj de opinie realizat de Informatia IRL, 63.2%, spun că nu se vor mai întoarce în România. Ei spun că vor merge în România doar în vizită și pentru ei Irlanda este ACASĂ. 30% dintre cei care au răspuns la sondajul de opinie spun că se vor întoarce în România cât de curând, iar 15 persoane sunt drastice spun că “Urăsc România, oamenii care o locuiesc și nu mă voi întoarce niciodată acolo”. 2.6% dintre participanți spun că sunt deja în România.

La sondajul de ieri au participat 467 de persoane.
Vă reamintim că sondajele incluse pe pagina noastră au un caracter anonim. Intenționăm să interacționăm mai mult cu cititorii noștri și prin intermediul lor să aflăm mai multe informații despre comunitatea românească din Irlanda. De aceea vă invităm să participați la sondajele noastre următoare inclusiv la cel de astăzi. Știrile continuă după sondaj

🍀 De astăzi creșteri la facturi

Prețurile la facturile a două companii furnizoare de internet și patru companii furnizoare de electricitate, vor crește începând de astăzi.
Clienții Sky, Vodafone, Energia, Flogas, Pinergy și PrePayPower vor avea facturile mărite începând de astăzi. Prețurile la facturile Sky vor crește cu 2 până la 4 euro pe lună. Vodafone va crește prețurile unor clienți broadband și voce în medie cu 4 euro pe lună. Cei care folosesc planul de internet Simply Broadband vor plăti cu 7 euro mai mult, iar cei care sunt pe planul tarifar Simply Talk vor fi loviți cu o creștere de 10 euro pe lună. Compania Energia va crește facturile cu 3.9%, Flogas cu 3.3%, Pinergy cu 5.6% și PrePayPower va crește facturile cu aproximativ 34 euro pe an.
Sursa breakingnews.ie

🍀 Copiii sub 5 ani vor călători gratuit

Copiii de 5 ani și sub 5 ani vor călători gratuit pe mijloacele de transport în comun începând de astăzi. NTA (National Transport Authority) a anunțat că toți acești copii pot călători gratuit pe mijloacele de transport în comun inclusiv pe Bus Éireann, Iarnród Éireann, Luas, Dart și Dublin Bus.
NTA spune că a luat cunoștință de costurile ridicate la care familiile sunt supuse și au găsit o metodă de a micșora aceste costuri. Directorul NTA Anne Graham spune că această măsură este o veste extrem de bună pentru această perioadă când familiile merg în oraș pentru cumpărăturile de Crăciun și pentru ca cei mici să-l vadă pe Moș Crăciun. Sursa thejournal.ie

🍀 Un impostor care spunea că este broker de asigurări auto a fost arestat

Un lituanian de 26 de ani, care este pe social, a fost arestat pentru că vindea polițe de asigurari auto pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și se crede că a făcut sute de mii de euro din această activitate. Bărbatul nu lucra de unul singur și are legături cu o grupare criminală bine organizată din Kildare. Bărbatul a fost arestat miercuri în Adamstown, iar ofițerii Garda au confiscat 4000 de euro cash câteva ceasuri în valoare de 60.000 de euro și cinci mașini cu o valoare de 100.000 de euro. Șase conturi bancare cu peste 200.000 de euro în ele au fost blocate de autorități. Ceea ce este și mai șocant, este că deși bărbatul avea foarte mulți bani, acesta săptămânal își ridica ajutorul social. Sursa independent.ie

Știri din România – Informatia IRL

🇹🇩 Mesajul de 1 Decembrie al președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis le urează românilor „La mulţi ani” de Ziua Naţională, într-un mesaj video transmis pe Facebook, el spunând că 1 Decembrie 1918 reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi „într-o Românie prosperă condusă de politicieni responsabili şi integri”.
„Dragi români, astăzi este ziua noastră naţională, zi în care cu toţii, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria. În 1918, românii au trăit emoţia reîntregirii. De atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi într-o Românie prosperă condusă de politicieni responsabili şi integri”, transmite şeful statului, de Ziua Naţională a României.

🇹🇩 Străini care au ales să trăiască în România. Povestea scriitoarei britanice de la Măgura

Deşi nu sunt români, trăiesc româneşte şi iubesc România. Liniştea şi frumuseţea de la noi i-au convins să lase în urmă metropole, locuri de muncă bine plătite şi vieţi confortabile. Ce au câştigat în schimb aflăm de la cei pentru care țara noastră a devenit casa lor.

S-a mutat din Liverpool în Carpaţi, într-un loc în care nici măcar asfaltul nu a ajuns. A lăsat în urmă ţara natală, familia şi prietenii şi a devenit săteancă în Măgura, judeţul Braşov. Scrie cărţi şi articole despre cum şi-a găsit fericirea în inima Transilvaniei şi, mai mult decât atât, spune că nu ar renunţa la România pentru nimic în lume. Iată povestea Arabellei McIntyre Brown:

🇹🇩 Cum va arăta Târgul de Crăciun din Bucureşti

Se fac ultimele pregătiri pentru aprinderea luminilor de Crăciun în Capitală. Joi, angajaţii Primăriei Bucureşti au verificat instalaţiile de iluminat, urmând ca vineri să fie dat startul sărbătorilor de iarnă. Tot vineri, în Piaţa Constituţiei se deschide şi Târgul de Crăciun.

Peste 3 milioane de beculeţe vor împodobi Bucureştiul cu ocazia sărbătorilor. Sunt peste 33 de kilometri de instalaţii de iluminat, care vor fi amplasate în 59 de locaţii. Adică principalele bulevarde vor fi iluminate festiv, dar şi principalele intersecţii.

Tot vineri se va deschide şi Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, târg care va primi vizitatori până pe 27 decembrie. Acolo, vom găsi o zonă gastronomică, cu specific românesc, un târg de meşteşugari, dar şi 100 de căsuţe de unde putem cumpăra produse tradiţionale.

În mijlocul târgului va fi amplasat un patinoar în aer liber, iar copiii pot vizita casa lui Moş Crăciun. Municipalitatea va deschide pe 5 decembrie un alt târg, de data aceasta în Piaţa Victoriei. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Un român de etnie maghiară aleargă în cinstea Zilei Naționale

Ultramaratonistul Polgar Levente va alerga pentru al treilea an consecutiv, de 1 Decembrie, pe traseul Aiud – Alba Iulia. El a lansat și o invitație oricui dorește să i se alăture în acest gest prin care își arată respectul față de Ziua Națională a României.
Dacă în 2015, Levi, cum îi spun prietenii, a străbătut de unul singur, în circa trei ore, cei peste 30 de kilometri, iar anul trecut el a avut un coleg de alergare, un angajat al Penitenciarului Aiud, Mircea Mureșan, anul acesta sunt semnale că grupul va fi mult mai mare.

„Oricine este binevenit”, a spus Polgar Levente pentru Agerpres. El a adăugat că ar avea promisiuni că i se vor alătura și o parte din membrii grupului Invictus și alergători de la CSM București. Sursa digi24.ro

🇹🇩 Cel mai tânăr profesor din România are 14 ani

La 14 ani, Mihai Enache a reușit ceea ce mulți adulți nici nu au visat! Este profesor pentru alți copii, se ocupă de programare încă din clasa a IV-a și a creat propriul joc, descărcat deja de peste 220.000 de ori! Cum a ajuns din bancă la catedră? Iată povestea lui:
„Ca să intrăm în modul de editare, apăsam pe TAB. Și acum vedeți că totul este portocaliu” – îl surprindem pe Mihai la oră, în timp ce le dă indicații învățăceilor lui.

Mihai Enache are 14 ani și studiază în clasa a VIII-a. Atunci când nu merge la școală, băiatul din București predă cursuri de IT copiilor pasionați de programare. Este cel mai tânăr profesor din România.

„Fiind profesor (…) am învățat cum să predau, cum să explic altor persoane, ca să fiu mai răbdător”, spune Mihai Enache despre începuturile carierei lui de la catedră. Sursa digi24.ro

Știri Internaționale – Informatia IRL

🍀 Ciuperci radioactive din Rusia, importate în Franţa

Ciuperci radioactive din Rusia, importate în Franţa
Franța a descoperit urme de cesiu radioactiv în ciupercile importate din Rusia şi Belarus. Anunţul a venit de la șeful autorității franceze de reglementare nucleară care adaugă că este vorba despre ciuperci din specia gălbior.
Potrivit presei, un astfel de transport a fost oprit la graniţă şi va fi distrus, chiar dacă nu este clar dacă sau în ce măsură aceste ciuperci contaminate sunt dăunătoare sănătăţii.

Pe rafturile magazinelor ar putea însă să se regăsească gălbiori deja contaminaţi, proveniţi de la un transport care a ajuns în Hexagon, săptămâna trecută. Sursa digi24.ro

🍀 Bilete de tren gratuite pentru turul Europei

Cadou la majorat pentru tinerii din Uniunea Europeană care vor să călătorească în Europa. Din bugetul Uniunii pe anul viitor, 12 milioane de euro vor fi alocate tinerilor care împlinesc 18 ani şi vor să facă un tur al Europei cu trenul.
Se estimează că un bilet de tren de 30 de zile costă 450 de euro, deci banii vor ajunge pentru 30.000 de tineri.

În bugetul pentru 2018 sunt prevăzute şi alte creșteri de sume pentru programele destinate tinerilor. Vor fi mai mulţi bani pentru programul de mobilitate universitară Erasmus+, pentru programul de combatere a șomajului în rândul tinerilor şi pentru cel de sprijin al tinerilor fermieri. Sursa digi24.ro

🍀 Rusia pregătește retragerea militară din Siria

Secretarul Consiliului Securității Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat joi că Moscova pregătește deja retragerea contingentului său din Siria, au relatat agențiile de presă ruse, citate de Reuters.
„Pregătirile sunt în curs de desfășurare”, a declarat Nikolai Patrușev, citat de agenția de presă RIA.

Șeful Statului Major al armatei ruse a declarat săptămâna trecută că, după toate probabilitățile, forța militară a Rusiei în Siria va fi redusă în mod semnificativ, iar o retragere propriu-zisă ar putea începe înainte de încheierea anului în curs. Sursa digi24.ro

🍀 Schimb tăios de replici între Trump și premierul britanic

Donald Trump a iscat din nou o adevărată furtună mediatică după ce a republicat pe contul său de Twitter niște clipuri cu mesaj antimusulman preluate de la o organizație de extremă-dreapta. Polemica a depășit însă granițele americane și a provocat și o înfruntare diplomatică, foarte rară, între Statele Unite şi cel mai apropiat aliat al lor, Regatul Unit, relatează AFP, citată de News.ro.
Premierul britanic Theresa May a catalogat repostarea pe Twitter a videoclipurilor antimusulmane provenind de la gruparea de extremă dreapta britanică Britain First drept „o eroare”. Donald Trump a răspuns aspru, miercuri seara, criticilor premierului britanic: ”@theresa_may nu-și îndrepta atenția asupra mea, concentrează-te asupra terorismului islamic radical distrugător din interiorul Regatului Unit. În ceea ce ne privește, noi stăm foarte bine!”, a scris Donald Trump într-un tweet adresat premierului Regatului Unit, aliatul istoric al Statelor Unite. Sursa digi24.ro

🍀 Avertisment. 800 de milioane de joburi dispar din cauza roboților

Aproximativ 800 de milioane de oameni îşi vor pierde locurile de muncă până în 2030 după ce vor fi înlocuiţi de roboţi.
Este rezultatul unui studiu efectuat de o mare companie de consultanţă din Statele Unite. Acesta arată că operatorii de maşini şi lucrătorii în industria alimentară vor fi cei mai afectaţi.

Alte categorii care vor avea de suferit din cauza automatizării sunt grădinăritul, montarea de instalaţii sanitare şi îngrijirea de persoane.

Studiul arată că forţa de muncă din ţările dezvoltate, care au puterea de a investi în automatizare, va fi cea mai afectată. Cei din statele sărace, care dispun de mai puţini bani, nu vor avea foarte mult de suferit. Sursa digi24.ro

🌦 METEO IRLANDA 🌦

✝️ SĂRBĂTORI RELIGIOASE și originea lor ✝️

Ortodoxe
Sf. Proroc Naum; Sf. Cuv. Filaret cel Milostiv (Tedeum)

Sfântul Proroc Naum – Numele Sfântului Cuvios Naum înseamnă odihnă, mângâiere, minte sau pricepere. Proorocul Naum se trăgea din seminția lui Simeon. Locuia în satul Elcos de dincolo de Iordan și a proorocit în a doua jumătate a domniei regelui Ezechia (725-697). A proorocit ninevitenilor că cetatea lor va fi distrusă de foc și apă, lucru care s-a și întâmplat deoarece au mâniat pe Dumnezeu prin necredința lor.

De la Proorocul Naum a rămas o carte în trei capitole cuprinsă în Sfânta Scriptură a Vechiului Testament din care se vede că regatul Israel fusese cucerit de Asirieni. Naum încredințează pe iudei de puterea lui Dumnezeu și le vestește căderea cetății Ninive, capitala Asiriei și timpuri de pace și propășire pentru Ierusalim. Proorocul Naum a trecut la Domnul cu pace, la vârsta de 45 de ani. Sursa basilica.ro

Greco-catolice
Sf. pf. Naum. Unirea Transilvaniei cu România. Sărbătoare națională. Te Deum

Romano-catolice
Ss. Florența, pustnică; Rudolf, pr. m.; Nahum, profet

PUBLICITATE (reclama ta poate fi aici)

MobileTime

Vindem telefoane noi si folosite, iPaduri, tablete si accesorii. Avem toate modelele de telefoane, oferim garantie si chitanta.
Reparam si decodam telefoane la cele mai avantajoase preturi si oferim servicii Profesionale. De asemenea vorbim limba engleza, romana si rusa.

☑️SAMSUNG NOTE 8 -799€ ☑️IPHONE 8 64GB -719€ ☑️IPHONE 8 PLUS 64GB -819€ ☑️iPhone 5S 16GB – 239€ ☑️ iPhone 6 32GB -399€ ☑️iPhone Se 32GB. -349€ ☑️IPHONE 6s 16GB-399€ ☑️ iPhone 6s 32GB -459€ ☑️ Iphone 6S Plus – 479€ ☑️iPhone 7 32GB. -560€ ☑️iPhone 7 128GB -649€ ☑️IPHONE 7 256GB-679€ ☑️IPhone 7 Plus 32GB -679€ ☑️IPhone 7 Plus 128GB-749€ ☑️IPhone 7 Plus 256GB-789€ ☑️Samsung A5 2017 -319€ ☑️Samsung A3 2017-249€ ☑️SAMSUNG S7 – 419€ ☑️SAMSUNG S7 EDGE – 469€ ☑️SAMSUNG S8. -570€ ☑️SAMSUNG S8+ -650€ ☑️HUAWEII P10 – 450€ ☑️LG G6 -419€ ☑️SAMSUNG S7 EDGE NOU DOAR TELEFON ȘI ÎNCĂRCĂTOR LA NUMAI 399€ ☑️Toate Modele De SAMSUNG J3,J5,J7 ☑️Ipads,MacBook ☑️Avem Laptopuri Noi

Toate telefoanele sunt noi, Sim FREE, garanție și chitanța.
Rugăm seriozitate. Ne puteți găsi pe Facebook: https://Facebook.com/MobileTime.ie

Avem si o listă mare de telefoane folosite la preturi foarte bune.

Adresa: 30 Bolton Street Dublin 1 Telefon 0834443454

Chris Danca
Follow me

Chris Danca

Blogger, fotograf și jurnalist amator, iar în viața "offline" manager al departamentului de grafică la o tipografie din Dublin, Irlanda.
Mai este cunoscut și sub pseudonimul de blog: irlandezu'zu
Chris Danca
Follow me