Toată lumea a auzit de Valentine’s Day sau pe românește de ziua Sfântului Valentin.

Ceea ce mulți nu știu este că sărbătoarea are legături strânse cu Irlanda.

De fapt atât de strânse încât relicvele celebrului sfânt se află în Dublin, la biserica din Whitefriar Street, Carmelite Church.

De când au ajuns relicvele la Dublin, acum 178 de ani, în Whitefriar Street Church, Biserica Maicii Domnului de pe Muntele Carmel, locuitorii orașului au simțit o mare devoțiune față de patronul protector al îndrăgostiților, care trece totuși neobservat pentru majoritatea turiștilor.

Mai mult localnicii se îndreaptă zilnic spre această biserică carmelită din centrul Dublinului pentru a-i cere Sf.Valentin să le rezolve problemele ‘vieții în general’, a explicat pentru EFE părintele Bernard Murphy, potrivit căruia s-ar putea face mai mult din punct de vedere turistic pentru a profita de acest dar al Papei Grigore al XVI-lea (1831-1846).

Papa Grigore al XVI-lea a decis să răsplătească harul carmelitului irlandez John Spratt dăruindu-i un relicvariu din lemn care conține ‘trupul sfânt al Sf.Valentin Martirul’ și care poartă scutul papal.

Potrivit părintelui Murphy, acestea nu sunt singurele rămășițe din trupul sfântului existente în lume și nu se știe cu certitudine dacă în relicvariu mai este și altceva, deoarece nu a fost deschis niciodată și păstrează intact sigiliul papal.

Părintele amintește că, în fiecare an, la 14 februarie, congregația adresează rugăciuni speciale sfântului în cursul celor șapte slujbe celebrate. De asemenea, sunt binecuvântate inelele celor care urmează să se căsătorească

Informația Irl
Urmărește-ne

Informația Irl

Portal dedicat românilor din Irlanda
Știri și informații din Irlanda
Informația Irl
Urmărește-ne