O femeie care pretinde că și-a lăsat cinci copii în România pentru a munci în Irlanda, a fost găsită la cerșit pe străzile din Galway la numai o săptămână după ce a ajuns în Irlanda.

Sonia Ispir de 40 de ani, cu o adresă declarată în Dublin 1 s-a declarat vinovată de obstrucționarea pietonilor în timp ce cerșea pe Quay Street, Galway în data de 4 decembrie.

Avocatul apărării, Garry MacDonald, spune că femeia are cinci copii în România și a fost adusă în Irlanda de alții să muncească.
Judecătoarea Mary Fahy spune că femeia a venit din Dublin și face parte dintr-un grup, unii dintre ei aflându-se în curtea de judecată pentru a asista la audieri.
Un bărbat cu dinți de aur a stat alături de femeie în timpul audierii. Avocatul ei susține că femeia este foarte jos pe scara ierarhică și a fost folosită și pusă de alții să cerșească.

Judecătoarea spune că grupul este atât de mare că nimeni nu știe ce rol are fiecare pe scară ierarhică în grupul organizat.

Avocatul apărării spune că femeia are un bilet de întoarcere în România și până atunci promite că va sta departe de orașul Galway. Avocatul a mai adăugat că femeia este defapt victimă în acest caz.

Judecătoarea a spus că o cerință minimă a sistemului a fost ca femeia să furnizeze o adresă, lucru care nu l-a făcut și a condamnat-o la o lună de închisoare, sentință suspendată pentru 12 luni cu condiția ca ea să nu recidiveze, să stea departe de Galway și de Irlanda pentru următoarele 12 luni.

Citind formularele prin care se cerea avocat din oficiu pe baza că aceasta nu-și permite un avocat, judecătoarea a spus că formularele sunt fictive. “Spune că-și întreține cinci copii. Cum și-i întreține dacă ei sunt în România iar ea cerșește în Irlanda?” “Nu- întreține. Nu e adevărat?”

Judecătoare a avertizat femeia că dacă va fi prinsă din nou, sentința va fi activată, va merge la închisoare. După această declarație, judecătoare a aprobat cererea de reprezentare legală gratuită din oficiu.

Chris Danca
Follow me

Chris Danca

Blogger, fotograf și jurnalist amator, iar în viața "offline" manager al departamentului de grafică la o tipografie din Dublin, Irlanda.
Mai este cunoscut și sub pseudonimul de blog: irlandezu'zu
Chris Danca
Follow me