Având în vedere răspunsurile la chestionarul de pe facebook au fost foarte apropiate ca număr de voturi, am decis să scriu câte un articol pentru fiecare tip de ten, incluzând şi indicaţii pentru recunoaşterea tipului de ten. După cum spune şi titlul, azi voi începe cu tenul uscat.

Primul pas pentru o îngrijire corectă şi o piele de invidiat este stabilirea tipului de ten, iar pentru asta trebuie să ţinem cont de următoarele indicaţii:

  • tenul se examinează corect doar la lumină naturală la 15-20 de minute după ce a fost curăţat

  • caracteristicile tenului se schimbă în funţie de vârstă, starea de sănătate şi stil de viaţă

  • pentru a descoperi schimbările care au loc asupra tenului, examinarea se face o data pe an.

  • atunci când examinăm tenul, un punct de referinţă este “zona T”, care este alcătuită din frunte, nas şi bărbie

 

Recunoaşterea tenului uscat

Tenul uscat are aspect mat, este fin, fragil, subţire, uşor iritabil şi se descuamează uşor. Uneori se observă riduri fine şi apare o senzaţie de strâmtorare a pielii. Necesită o îngrijire aparte deoarece este cel mai expus procesului de ridare şi îmbătrânire. Paşii cei mai importanţi în îngrijirea tenului uscat sunt tonifierea şi hidratarea.

Sfat pentru acasă: Treceţi o foiţă de hârtie peste faţă şi priviţi-o apoi la lumină. Dacă nu se observă pete de grăsime, tenul este uscat.

 

Îngrijirea tenului uscat

Tonifierea: produsele cele mai indincate pentru tenul uscat sunt loţiunile pe bază de apă de trandafir, infuziile de plante, produsele 2 în 1 (demachiant + tonic) şi apa minerală. Sunt de evitat săpunurile şi loţiunile pe bază de alcool.

Hidratarea: se folosesc cremele nutritive, bogate în substanşe grase şi ceramide, cremele cu conţinut de vitamina E. Hidratarea este important să se facă atât dimineaţa, dar mai ales seara cu o cremă de noapte specială pentru ten uscat sau care are în compoziţie lanolină.

 

Sfatul naturist

Se şterge faţa de două ori pe zi cu un disc demachiant îmbibat în lapte pentru tonifiere. În crema obişnuită se încorporează o linguriţă de miere de albine pentru o hrănirea pielii.

Mască: Se amestecă un gălbenuş de ou cu puţin ulei de măsline, o linguriţă de miere şi 2-3 picături de zeamă de lămâie. Se aplică pe faţă, exceptând zona ochilor, se lasă 20 de minute şi apoi se înlătură cu apă călduţă, după care se tonifică faţa cu apă minerală.

 

Daca aveţi intrebări sau doriţi sfaturi, folosiţi datele de contact de pe pagina www.cosmeticadublin.tk