Cu această ocazie, doamna Oana Pellea a acceptat să ne răspundă în exclusivitate la câteva întrebări şi să transmită un mesaj românilor din Irlanda. 

R: Este teatrul/filmul un instrument de corecţie socială? Are un rol educaţional, este un mijloc de a transmite un mesaj social?

O.P.: Depinde ce îşi propune fiecare creator. Un spectacol de teatru bun sau un film bun transcede o simplă informare. Sigur că poate avea şi un caracter de corecţie socială.Teatrul sau filmul există în două modalităţi: bun sau prost.

Ideal, pentru mine, este ca un spectacol de teatru sau un film să mă emoţioneze, să mă provoace, să mă hrănească spiritual… dacă are şi o valoare educaţională sau un mesaj social… cu atât mai bine…

R: Ce simţiţi atunci când jucaţi pentru românii plecaţi în afară? Cum îi percepeţi?

O.P.: Ce simt întotdeauna când mă urc pe scenă… o mare voluptate. O bucurie. Mi-e drag să joc. Iar a juca în limba ta pentru “ai tăi” cu atât mai mult. Dar… pentru un actor oriunde ar fi în lumea asta mare şi pentru oricine ar juca, în clipă în care pasesete pe scenă… el este Acasă.

R: Ce aţi vrea să transmiteţi românilor din Irlanda?

O.P.: Ceea ce îmi doresc şi mie… multă sănătate şi putere de a visa şi de a-şi înfăptui visele.

Spectacolul „Vocea umană”  face parte din seria „Poveşti spuse-n româneşte” care a debutat la Londra în mai anul acesta. La Dublin evenimentul este organizat în parteneriat cu Romanian Community of Ireland.

Pavilion Theatre Tickets

Event Page

Poveşti spuse-n româneşte