Educația pre-școlară este furnizată de organizații private si în majoritatea cazurilor nu este gratuită. Costul variază in funcție de zonă, organizație și vârsta copilului.

În general părintele unui copil cu vârsta între doi si trei ani care locuiește in Dublin trebuie sa plătească între 900 si 1100 de euro lunar pentru un loc în creșă. Prețul include accesul zilnic la serviciile creșei, îngrijire și mâncare pentru copil între 8 dimineața si 6 seara (full-time). Costul scade la 600-800 euro lunar pentru o jumătate de zi, zilnic, sau 2-3 zile pe săptămână. Creșele acceptă copiii cu vârsta între 3 luni și 6 ani.

 

În afara creșelor, mai sunt și alte servicii pentru copiii pre-școlari precum serviciile sezoniere cu program de durată maxim 3.5 ore. Printre acestea se numără grupurile Montessori sau grupurile de joacă (playschool).

 

Puteți afla mai multe informații legate de serviciile preșcolare disponibile accesând următoarele resurse online:

http://www.citizensinformation.ie/en/education/pre_school_education_and_childcare/your_childcare_options.html

http://www.childminding.ie/

 

Dacă copilul dumneavoastră are vârsta peste 3 ani și 2 luni și sub 4 ani și 7 luni la 1 septembrie în anul curent, atunci se califică pentru schema ”Early Childhood Care and Education (ECCE)” prin intermediul căreia se asigură un an gratuit de educație preșcolară. Această schemă acoperă îngrijirea copilului pentru 3 ore pe zi, 5 zile pe săptămână în decursul a 38 de săptămâni. În cazul în care copilul dumneavoastră este deja într-o creșă participantă în acest program, costul acoperit de guvernul irlandez va fi scăzut din costul total pe care îl plătiți pentru a accesa serviciile creșei.

 

Puteți afla mai multe mai multe informații legate de schema ECCE accesând următoarea resursă online:

http://www.citizensinformation.ie/en/education/pre_school_education_and_childcare/early_childhood_care_and_education_scheme.html

Informația Irl
Urmărește-ne

Informația Irl

Portal dedicat românilor din Irlanda
Știri și informații din Irlanda
Informația Irl
Urmărește-ne