Cum?

www.daft.ie

ww.rent.ie

ww.myhome.ie

 

Este foarte probabil ca atunci când vă căutaţi o locuinţă de închiriat să vi se ceară referinţe de la fostul loc în care aţi fost chiriaşi. De asemenea, unii proprietari sau agenţi imobiliari vă vor cere o copie a extrasului de cont bancar curent (bank statement) şi / sau referinţe de la locul de muncă.

 

 

Utilităţi

 

Curent electic si Gaz – poate costa între 150-400 € pentru 2 luni, în funcţie de lunile de vara/ iarnă şi de faptul că încalzirea, boilerul de apă caldă si/ sau aragazul sunt conectate la o sursa de curent electric sau sunt pe gaz.

 

Companii furnizoare:

 

·         Electric Ireland

·         Airtricity

·         ESB

·         Bord Gais

 

Toate cele 4 companii mentionate mai sus ofera diferite reduceri de preţuri la achiziţionarea unui pachet de gaz+ curent electric. Cu toate acestea se pot face abonamente la 2 companii diferite pentru cele 2 servicii.

 

Apa – momentan nu se plateşte in Irlanda. Aceasta taxă va fi introdusă doar începând cu anul 2014.

 

Gunoi menajer

 

Companii care furnizează servicii de ridicare a gunoiului menajer:

 

·          City Bin          www.citybin.com

·         Greyhound       www.greyhound.ie

·         Ozo                  www.ozo.ie

·         Panda                www.panda.ie

 

In marea majoritate a cazurilor se plăteşte un abonament anual, urmat apoi de plata gunoiului per kilogram şi/ sau ridicare de tomberon.

 

Taxa pe proprietate- este plătită de obicei de proprietarul imobilului. Se poate calcula accesând următorul link:  www.revenue.ie/en/tax/lpt/ .

 

 

Parcare

 

In funcţie de zona în care veţi locui, veţi plăti sau nu parcare. Un link util este cel al Consiliului Local, www.dublincity.ie/RoadsandTraffic/Parking/pages/parkingindublin.aspx. Tot aici puteţi obţine detaliile despre permisele special pe care le puteţi obţine dacă sunteţi resident într-o anumită zonă.

 

 

admin

admin

Omulețul din spatele butoanelor, responsabil cu buna funcționare a paginii.
admin

Latest posts by admin (see all)